Gama nožem za šest dana operisano 11 pacijenata

Izvor: Radio 021, 08.Nov.2015, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gama nožem za šest dana operisano 11 pacijenata

U prvih šest dana rada Nacionalnog gama centra uspešno je obavljeno 11 operacija gama nožem, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja.

Svi pacijenti su dobro podneli intervenciju i posle obavljene procedure su odmah otpušteni na kućno lečenje, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je takođe podsetilo da su prvobitne procene bile da će se u početku obavljati jedna operacija dnevno i bilo je planirano da u prvih pet dana rada novootvorenog Nacionalnog gama centra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bude obavljeno i isto toliko intervencija gama nožem.

Nacionalni gama centar počeo je da radi u ponedeljak u Kliničkom centru Srbije. Nakon što je Vlada Srbije odvojila blizu 460 miliona dinara, a SMATSA (Kontrola letenja Srbije i Crne Gore) donirala još oko 120 miliona dinara, početkom ove godine kupljen je gama nož, aparat koji predstavlja "zlatni standard" u lečenju onkoloških pacijenata i ugovorena je gradnja Nacionalnog gama centra.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.