Galant: Hamas razume samo silu

Izvor: B92, 01.Dec.2023, 21:13

Galant: Hamas razume samo silu

Izraelski ministar i član ratnog kabineta Joav Galant izjavio je danas da palestinska militantna grupa Hamas razume samo silu.

On je dodao da će izraelske snage nastaviti napade na Pojas Gaze sve dok ne budu postigle svoje ciljeve.

"Gledao sam napade i video njihov intenzitet iz kokpita borbenog helikoptera vazdušnih snaga iznad Pojasa Gaze. Kao što sam govorio od prvog dana, sada ponavljam, Hamas razume samo silu", rekao je Galant u video-obraćanju, prenosi "Tajms >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << of Izrael".

Dodao je da je izraelska vojska postigla "impresivne" rezultate otkako je danas nastavljeno bombardovanje Gaze. "Nastavićemo da napadamo Hamas dok ne postignemo ciljeve: uništenje Hamasa, njegovih vojnih kapaciteta i povratak talaca. Nastavićemo ovu misiju do uspešnog završetka i pobede nad Hamasom", rekao je Galant.

Izraelska vojska jutros je saopštila da je obnovila borbena dejstva protiv Hamasa u Pojasu Gaze i da njeni avioni izvode seriju vazdušnih napada na ciljeve te militantne grupe.

Takođe tvrdi da je Hamas prekršio uslove privremenog primirja i da je ispalio raketu prema izraelskoj teritoriji neposredno pred isticanje primirja jutros u šest sati po lokalnom vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.