GRAD VELIČINE ORAHA UNIŠTAVAO NJIVE: Srbiju tek čeka pravi haos

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2023, 19:07

GRAD VELIČINE ORAHA UNIŠTAVAO NJIVE: Srbiju tek čeka pravi haos

Vremenske nepogode pogodile su Sloveniju.

Kako prenose mediji, u gorenjskom kraju padao je grad veličine oraha, a nevreme je pogodilo i Bled, Kranjsku Goru i okolinu Kranja.

Kako javljaju slovenački portali  grad je uništio njive na području Duplja između Nakle i Tržiča.

U ranim popodnevnim satima kiša je u mnogim mestima prestala, ali ne zadugo. Posle 15 časova ponovo su počele da se formiraju kiša i grmljavina nad brdskim predelima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uz granicu sa Austrijom, koja će do večeri zahvatiti veći deo zemlje.

Kako pišu mediji u pojedinim delovima Slovenije moglo bi pasti više od 50 litara kiše po metru kvadratnom, što bi moglo da izazove bujične poplave.

U popodnevnim časovima jako nevreme sa jakim vetrom zahvatilo je logor Šobec u Gorenju. Menadžer recepcije kampa potvrdio je za medije da je šteta velika, gotovo da nema šatora koji nije oštećen.

Grad je u potpunosti zahvatio neke delove Gorenjske, "izgleda kao da je sredina januara i da je pred nama zimska idila“, javljaju meštani i turisti sa Bleda i Lešća.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.