GRAD BEOGRAD POMAŽE POVRATNIKE S 10 MILIONA DINARA

Izvor: Kurir, 25.Maj.2010, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRAD BEOGRAD POMAŽE POVRATNIKE S 10 MILIONA DINARA

Gradonačelnik Dragan Đilas uručio povratnicima u selo Novake kombi, crkvi svetog Đorđa iz Prizrena 5.000 litara nafte za grejanje i manastiru Visoki Dečani sredstva za izgradnju kamenog zida oko manastira

PRIZREN - Predstavnici Grada Beograda uručili su danas na Kosovu pomoć veću od 10 miliona dinara Srbima povratnicima u selo Novake kod Prizrena, crkvi svetog Đorđa i manastiru Visoki Dečani.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas uručio je povratnicima u >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << selo Novake kombi, crkvi svetog Đorđa iz Prizrena 5.000 litara nafte za grejanje i manastiru Visoki Dečani sredstva za izgradnju kamenog zida oko manastira.

U delegaciji iz Beograda koja je posetila Srbe iz sela Novake, crkvu svetog Đorđa i manastir Visoki Dečani bio je i savetnik predsednika Srbije Mlađan Đorđević sa saradnicima. Đilas je naglasio da Beograd nastavlja da pomaže Srbima na Kosovu i Metohiji.

"Saradnjom sa vladikom Teodosijem i manastirom Visoki Dečani mi u stvari najviše pomažemo našim ljudima na Kosovu", rekao je Đilas. Prema njegovim rečima, Grad Beograd je u proteklih nekoliko godina na Kosovu investirao u izgradnju stambenih objekata, kao i jedne škole i ambulante.

"Nameravamo da i ove godine nastavimo sa tim aktivnostima", poručio je gradonačelnik Beograda. Episkop Teodosije podseća da je crkva uvek bila posrednik između dobrih ljudi koji žele da pomognu i onih kojima je pomoć potrebna.

"Ovo je samo podsticaj da još više sarađujemo za dobro svih nas", kazao je Teodosije.

Povratnik u selo Novake Branko Gligorijević je rekao agenciji Beta da će kombi pored povratnika u to selo kod Prizrena koristiti i Srbi iz drugih enklava.

Vratila se 21 srpska porodica

U selu Novake živi 21 srpska porodica sa 47 članova. U tom selu 2003. godine obnovljeno je 65 kuća u koje se tada vratilo 57 srpskih porodica. Posle pogroma albanskih ekstremista marta 2004, 36 porodica je napustilo selo, pa danas tu živi 21 srpska porodica. Prištinski mediji preneli su danas da delegacija Grada Beograda na čelu sa Đilasom ima dozvolu kosovskih i međunarodnih vlasti da poseti Kosovo.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.