GR: Izbeglica iz Sirije stradala u neredima u kampu

Izvor: B92, 29.Sep.2018, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GR: Izbeglica iz Sirije stradala u neredima u kampu

Sirijska izbeglica (31) stradala je u nemirima između izbeglih iz Sirije i Avganistana u kampu u Malakasi, oko 50 km severno od Atine, prenela je agencija Ana.

Osam osoba povređeno je u tom sukobu i svi su prebačeni u bolnicu, dodala je grčka agencija navodeći da je svađa prvobitno izbila između dve izbeglice i kasnije se pretvorila u tuču grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << migranata iz Sirije i Avganistana.

Kao većina prihvatnih centara, kamp u Malakasi otvoren je posle velikog priliva migranata 2015. i 2016. godine.

Grčke vlasti nedavno su obećale mere za poboljšavanje uslova života u često prepunim izbegličkim kampovima gde izbijaju neredi među izbeglicama.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Grčka, ubijen migrant u izbegličkom kampu

Izvor: RTS, 29.Sep.2018

. U izbegličkom kampu severno od Atine u tuči između dve rivalske grupe ubijen je 31-godišnji Sirijac, saopštila je grčka policija.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.