GLAVAŠ PRODAJE SVOJA ODLIKOVANJA ZA OKO 13.000 EVRA

Izvor: Kurir, 12.Avg.2010, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GLAVAŠ PRODAJE SVOJA ODLIKOVANJA ZA OKO 13.000 EVRA

SARAJEVO - Branimir Glavaš, koga je Vrhovni sud Hrvatske osudio na osam godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih nad srpskim civilima u Osijeku, saopštio je da će, za iznos od 100.000 kuna (oko 13.800 evra), prodati svoja ratna i poratna odlikovanja jednom hrvatskom iseljeniku iz Australije, koji želi da ostane anoniman.

SARAJEVO - Branimir Glavaš, koga je Vrhovni sud Hrvatske osudio na osam godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih nad srpskim civilima u Osijeku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << saopštio je da će, za iznos od 100.000 kuna (oko 13.800 evra), prodati svoja ratna i poratna odlikovanja jednom hrvatskom iseljeniku iz Australije, koji želi da ostane anoniman.

Glavaš je rekao da ga je u Drinovcima, u BiH, gde je pobegao pre izricanja nepravosnažne sudske presude, posetio hrvatski iseljenik koji živi u Australiji i ponudio mu finansijsku pomoć kako bi mu "olakšao život u egzilu".

Pošto, kako navodi, nije želeo da primi novac od nepoznatog čoveka, Glavaš napominje da je prihvatio njegovu ponudu da za iznos od 100.000 kuna otkupi sva njegova ratna i posleratna odlikovanja, javili su bosanski mediji.

Glavaš je tim povodom podsetio da ga je "zbog doprinosa u stvaranju, odbrani i obnovi hrvatske države", prvi hrvatski predsednik Franjo Tuđman odlikovao Spomenicom domovinskog rata, Spomenicom domovinske zahvalnosti, Redom hrvatskog trolista, Redom Ante Starčevića, Redom bana Jelačića, Redom kneza Domagoja s ogrlicom kao i Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom.

Predsednik Republike Hrvatske Ivo Josipović razmatra mogućnost da oduzme Glavašu odlikovanja zbog zločina izvršenih nad Srbima u Osijeku, ali odluku još nije doneoi.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.