GLAS MASKA: Novi uređaj koji štiti od radoznalih ušiju

Izvor: Press, 20.Mar.2017, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GLAS MASKA: Novi uređaj koji štiti od radoznalih ušiju

"Prva maska za glas za mobilne telefone" ima zadatak da sačuva privatnost vaših razgovora
Sve popularniji trend kancelarija bez zidova u kojima radi veliki broj ljudi izlaže zaposlene zvucima kao što su bučno udaranje po tastaturama, mljackanje i glasni telefonski razgovori kolega. 

Uređaj koji bi mogao da reši ovaj poslednji problem nazvan je Hašmi ("utišajme") i predstavljen je kao "prva >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << maska za glas za mobilne telefone", čiji je zadatak da vaš razgovor sačuva od radoznalih ušiju na javnim mestima. 
 
ČITAJTE ŠTAMPANO IZDANJE NA NOVINARNICA.NET - 1,33 EUR ili 160 RSD

Američka kompanija, čiji su osnivači poreklom iz Ukrajine, početkom godine je na izložbi elektronskih novotarija u Las Vegasu predstavila ovaj gadžet, razvijen u saradnji sa biroom za izradu proizvoda ARTKB. 

Princip je jednostavan: stavite blutut slušalice u uši, sklopite uređaj oko glave i možete da pričate. Zahvaljujući ugrađenom mikrofonu, ruke će vam biti slobodne. 


Foto: Hašmi (Hushme) maska za glas za mobilne telefone; Autor: Profimedia


Hašmi (Hushme) liči na brnjicu koja pokriva donji deo lica i maskira glas na dva načina: uređaj sam po sebi prigušuje ono što govorite, a u maski takođe postoji zvučnik koji emituje razne zvuke dok razgovarate, od dobovanja kiše i šuštanja okeana, do Darta Vejdera. Jačinu i zvuk birate sami. 

Iako sa gadžetom kao što je Hašmi ne postoji šansa da ostanete neprimetni, vaš razgovor će svakako ostati privatan. Tim proizvođača je svestan da njihov uređaj neobično izgleda, ali kažu da su se vodili Ajnštajnovim rečima da nema nade za ideju koja na početku ne izgleda suludo. 

Proizvodnja Hašmija za komercijalnu upotrebu trebalo bi da počne do kraja godine, a cena će mu biti oko 250 dolara. 

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.