GDE SE AMERIKA UMEŠA, SLEDE HAOS I REPRESIJA: Zarif ŽESTOKO ODGOVORIO Pompeu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jan.2019, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GDE SE AMERIKA UMEŠA, SLEDE HAOS I REPRESIJA: Zarif ŽESTOKO ODGOVORIO Pompeu (FOTO)

Iranski ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif rekao je danas da "kad god i gde god da se SAD umešaju, slede haos, represija i ogorčenje".

On je time reagovao na današnji govor američkog državnog sekretara Majka Pompea, koji je rekao da "kada se Amerika povuče, sledi haos", prenosi Rojters.

Whenever/wherever US interferes, chaos, repression & resentment follow. The day Iran mimics US clients & @SecPompeo's "human rights models”—be it the Shah or current >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << butchers—to become a “normal" country is the day hell freezes over. Best for the US to just get over loss of Iran.

— Javad Zarif (@JZarif) 10. јануар 2019.

Američki državni sekretar Majk Pompeo poručio je danas da su Sjedinjene Američke Države sila koja se bori za dobro na Bliskom istoku i da ostaju posvećene potpunom uništenju Islamske države, iako će se američke snage povući iz Sirije.

- Kada se Amerika povuče, sledi haos - rekao je Pompeo u govoru pod nazivom "Sila dobra: Obnovljena uloga Amerike na Bliskom istoku", koji je održao na Američkom univerzitetu u Kairu, a istovremeno je pozvao bliskoistočne zemlje da učine više u borbi protiv ekstremista Islamske države.

BONUS VIDEO: Putin nam preporučuje SMERČ i PANCIR

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"Gde god se SAD umešaju slede haos, represija, ogorčenje"

Izvor: B92, 10.Jan.2019

Iranski ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif rekao je danas da "kad god i gde god da se SAD umešaju, slede haos, represija i ogorčenje"...On je time reagovao na današnji govor američkog državnog sekretara Majka Pompea, koji je rekao da "kada se Amerika povuče, sledi haos", prenosi Rojters...Američki...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.