GDE ĆEMO KUPOVATI JEFTINIJE? Prodaje se Buvljak

Izvor: Mondo, 15.Jul.2019, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GDE ĆEMO KUPOVATI JEFTINIJE? Prodaje se "Buvljak"

Grad Beograd prodaje zemljište na Novom Bwogradu, na kome je sada Otvoreni tržni centar, popularnije znan kao Buvljak. Gde će trgovci i mušterije, ne zna se.

Foto: Mondo/Goran Sivački

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda prodaje građevinsko zemljište u svojini Grada. Otuđuje se zemljište u delu Bloka 43 na Novom Beogradu, na uglu ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe, na lokaciji sadašnjeg Otvorenog tržnog centra ("buvljaka"). >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Površine je 20.500 m2.

Početni iznos cene je 1.676.983.025 dinara, piše Ekapija.

Sele buvljak!

Rok za podnošenje prijava je 15. avgust 2019. godine. Javno nadmetanje će biti održano dan kasnije.

Ne zna se kada će doći do selidbe omiljenog mesta Beograđana za kupovinu "svega i svačega", a lokacija se nagađa već tri godine.

Vest iz jeseni 2016. kaže da bi velika pijaca na otvorenom trebalo uskoro da obraduje Beograđane i to na prostoru od 32 hiljade kvadratnih metara. Kao najverovatnije mesto najavljivala se parcela u bloku 71, uzvodno uz Savu, na kraju Novog Beograda, mada je tadašnji gradonačelnik Siniša Mali govorio da ima još nekoliko lokacija.

Na mestu gde je nekada bio parking Buvljaka, u Bloku 42, gradi se nova železnička i glavna autobuska stanica Beograda, pa je i to jedan od razloga zbog čega Buvljak nije poželjan na mestu gde je sada.

Izmešten deo stanice, putnici sad stižu na OVU lokaciju

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.