G7 :Podržavaćemo Ukrajinu koliko god bude potrebno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2022, 18:38

G7 :Podržavaćemo Ukrajinu koliko god bude potrebno

Grupa sedam najrazvijenijih zemalja sveta (G7) obavezala se danas u zajedničkom saopštenju da će podržavati Ukrajinu koliko god bude potrebno, ističući da će svaka upotreba nuklearnog oružja od strane Rusije imati ozbiljne posledice.

"Nastavićemo da pružamo finansijsku, humanitarnu, vojnu, diplomatsku i pravnu podršku i čvrsto ćemo stajati uz Ukrajinu koliko god bude potrebno", zaključak je G7, preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Rojters.

Lideri G7 su, navodi se, uverili ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da su nepokolebljivi i postojani u njihovoj posvećenosti pružanju podrške koja je Ukrajini potrebna da bi održala svoj suverenitet i teritorijalni integritet.

Oni su osudili jučerašnji ruski raketni napad na Ukrajinu, uz napomenu da napadi na civilno stanovništvo predstavljaju ratni zločin.

"Pozvaćemo predsednika Vladimira Putina i odgovorne za to", navodi se u saopštenju.

Lideri su takođe kritikovali rusku "neodgovornu nuklearnu retoriku".

"Žalimo zbog namernih ruskih eskalacionih koraka, uključujući delimičnu mobilizaciju rezervista i neodgovornu nuklearnu retoriku, koja ugrožava globalni mir i bezbednost. Ponovo potvrđujemo da bi svaka upotreba hemijskog, biološkog ili nuklearnog oružja od strane Rusije bila suočena sa teškim posledicama", ističe se u zajedničkom saopštenju G7.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

G-7: Čvrsto stojimo uz Ukrajinu

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Okt.2022

Lideri država Grupe sedam najrazvijenijih ekonomija obećali su danas posle video-konferencije sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim da će "čvrsto stojati uz Ukrajinu koliko god bude potrebno".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Lideri G7 kažu da će podržavati Ukrajinu KOLIKO GOD BUDE POTREBNO: Žalimo zbog delimične mobilizacije u Rusiji i neodgovorne nuklearne retorike

Izvor: Blic, 11.Okt.2022

Grupa sedam najrazvijenijih zemalja sveta (G7) obavezala se danas u zajedničkom saopštenju da će podržavati Ukrajinu koliko god bude potrebno, ističući da će svaka upotreba nuklearnog oružja od Rusije imati ozbiljne posledice.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.