G17: Sa DS-om u novu vladu

Izvor: B92, 13.Mar.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

G17: Sa DS-om u novu vladu

Beograd -- G17 plus u Demokratskoj stranci vidi partnera sa kojim misli da vodi buduću Vladu Srbije, kaže Mlađan Dinkić.

Lider G17 plus je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da "Srbija mora da ide u Evropsku uniju, jer drugu alternativu nemamo". "Ovde će se birati između evropskog puta Srbije, jače Srbije ili samoizolacije", rekao je Dinkić.

Potpredsednik G17 plus Tomica Milosavljević izjavio je novinarima u Centru "Sava" da je ta stranka spremna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da samostalno izađe na parlementarne izbore 11. maja, ali i da razgovara sa DS-o o eventualnom zajedničkom nastupu.

"Najvažnije je da građani 11. maja nemaju veliku dilemu", kazao je Milosavljević.

Ministar zdravlja u odlazećoj Vladi Srbije dodao je da je izbor lak pošto će se odlučivati "o normalnom putu u Evropsku uniju ili povratku u izolaciju i mrak".

Predsednik Srbije Boris Tadić raspustio je danas Skupštinu i raspisao parlamentarne izbore za 11. maj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.