Fruktalova kašica povučena iz prodaje

Izvor: Vesti-online.com, 09.Jul.2010, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fruktalova kašica povučena iz prodaje

Kompanija "Fruktal" povukla je danas iz prodaje dečiju kašicu "Frutek jabuka" u ambalaži od 120 grama zbog, kako je saopšteno, mogućih deformacija unutar staklene flašice.

U preduzeću su primetili da je kod proizvođača staklene ambalaže, firme "Vetropak Straža", došlo do odstupanja na proizvodnoj liniji i mogućih deformacija unutar staklene ambalaže koja bi se mogla slomiti prilikom upotrebe.

"Fruktal" je pozvao potrošače koji su kupili te kašice da ih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << iz preventivnih razloga ne upotrebljavaju i odbace ili vrate na prodajno mesto, gde će im, kako se dodaje, vrednost kupovine biti nadoknađena i bez računa.

"Fruktal je iz prodaje opozvao proizvod `Frutek kašica` od jabuka 120 grama SM, EAN KODA 383 8945 502245 sa datumom proizvodnje 2. juna 2010. godine", saopšteno je iz ove kompanije.

Predsednik uprave privrednog društva "Fruktal" Drago Kavšek rekao je da je greška na vreme uočena i da će se, u saradnji sa dobavljačem i uz internu kontrolu, minimizirati mogućnost da se sporne kašice nađu u prodaji.

"Iz preventivnih razloga, odlučili smo da pomenute kašice smesta opozovemo i povučemo sa tržišta. Bezbednost i kvalitet naših proizvoda su, naime, visoko na prvom mestu Fruktalovih vrednosti", naveo je Kavšek.

On je dodao da su ostali proizvodi robne marke Frutek - kašice i sokovi potpuno bezbedni.

"Za sve neprijatnosti kupcima se iskreno izvinjavamo", naveo je Kavšek u saopštenju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.