Francuskom lovcu na naciste Veliki krst Legije časti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2018, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuskom lovcu na naciste Veliki krst Legije časti

Francuski lovac na naciste Serž Klarsfeld dobio je najveću francusku nagradu Veliki krst Legije časti u ceremoniji koju je predvodio predsednik Francuske Emanuel Makron, saopštilo je danas francusko predsedništvo.

Intimna ceremonija u prisustvu porodice i prijatelja održana je sinoć u Jelisejskoj predsedničkoj palati u Parizu, preneo je AP.

Njegova supruga 79-godišnja Beate Klarsfeld dobila je Nacionalni orden za zasulge na istoj ceremoniji.

Njih dvoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su posvetili svoje živote borbi protiv počinilaca Holokausa koji nisu kažnjeni.

Klarsfeld (83) je 2014. već dobio nagradu nižeg ranga Legiju časti.

Ovaj francuski Jevrejin je uspeo da pobegne Gestapou u Nici 1943. godine, dok je njegov otac Arno uhvaćen i deportovan u Aušvic gde je i preminuo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.