Francuske kompanije zainteresovane za srpske pruge

Izvor: Blic, 24.Apr.2011, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuske kompanije zainteresovane za srpske pruge

Desetak renomiranih kompanija iz Francuske zainteresovano je za učešće u najvažnijim železničkim projektima u Srbiji.

Srpske železnice su na nedavnom sastanku u Beogradu predstavile francuskih firmama prioritetne projekte na koridoru 10 - za modernizaciju pruge Gilje–Ćuprija–Paraćin sa izgradnjom novog mosta preko Morave, izgradnju dvokolosečne pruge od Beograda do Novog Sada i od Beograda do Velike Plane, kao i za modernizaciju i elektrifikaciju pruge od >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Niša do Dimitrovgrada.

Saradnja bi uključivala prenos francuske tehnologije, objavljeno je u najnovijem broju informativnog lista Zzeleznica Srbije "Pruga”.

Na sastanku su pomenuti i dogovori sa Ruskom Federacijom za projekte Beogradskog železničkog čvora, izgradnju pruge Valjevo–Loznica i obnovu pruge Beograd–Bar, zatim nabavka voznih sredstava u saradnji sa španskom vladom i dogovori sa Vladom Nemačke za modernizaciju pruge Pančevo–Vršac–Temišvar.

Vradnost radova u okviru tih projekata bi samo u prvoj fazi iznosila oko 1,2 milijarde evra, a u periodu do 2017. očekuju se ulaganja u srpske železnice od skoro pet milijardi evra.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuzi zainteresovani za srpske pruge

Izvor: S media, 24.Apr.2011

Desetak renomiranih kompanija iz Francuske zainteresovano je za učešće u najvažnijim železničkim projektima u Srbiji. ..Srpske železnice su na nedavnom sastanku u Beogradu predstavile francuskih firmama prioritetne projekte na Koridoru 10 - za modernizaciju pruge Gilje–Ćuprija–Paraćin sa...

Nastavak na S media...

FRANCUZI ZAINTERESOVANI ZA SRPSKE PRUGE

Izvor: Kurir, 24.Apr.2011

BEOGRAD - Desetak renomiranih kompanija iz Francuske zainteresovano je za učešće u najvažnijim železničkim projektima u Srbiji. Srpske železnice su na nedavnom sastanku u Beogradu predstavile francuskih..BEOGRAD - Desetak renomiranih kompanija iz Francuske zainteresovano je za učešće u najvažnijim...

Nastavak na Kurir...

Francuske kompanije ulažu u naše pruge?

Izvor: Glas javnosti, 25.Apr.2011, 07:01

BEOGRAD - Desetak renomiranih kompanija iz Francuske zainteresovano je za učešće u najvažnijim železničkim projektima u Srbiji. Srpske železnice su na nedavnom sastanku u Beogradu predstavile francuskih firmama prioritetne projekte na Koridoru 10 - za modernizaciju pruge Gilje-Ćuprija-Paraćin...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.