Francuske banke i naftaši vode u skoku akcija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuske banke i naftaši vode u skoku akcija

LONDON - Evropske akcije su danas dobile na vrednosti, nastavljajući rast u trećem uzastopnom danu, pošto su ulagači pozdravili najnoviji potez francuske vlade u podršci svojim bankama.

Skočile su i petrolejske deonice jer se nafta održala na blizu 75 dolara za barel.

Indeks vodećih evropskih akcija, FTSEurofirs 300 dobio je novih 1,4 odsto i popeo se na 941,41 poen, sa bankama i energetskim kompanijama kao najvećim dobitnicima.

Akcije banke BNP Paribas >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uvećale su se danas za 8,2 procenta, Sosiete Ženeral za 11, a Kredi Agrikol 7,4 odsto na vest da će šest vodećih franuskih banaka dobiti od vlade pozajmicu od 10,5 milijardi evra pre kraja godine.

Među naftašima, akcije koropracija BP, Rojal Dač Šel i Total danas vrede 2,5 do 2.7 procenta više.

Na Vol Stritu, deonice su porasle preko noći pošto je šef amričkih Federalnih rezervi, Ben Bernake, podržao veću potošnju države za pomoć ekonomiji.

Japanske akcije su takođe u porastu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.