Francuska tuži Jemeniju ervejz

Izvor: RTS, 29.Jan.2014, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska tuži "Jemeniju ervejz"

Zbog nesreće iz 2009. godine u kojoj su poginula 152 putnika, koji su većinom bili francuski državljani, Francuska podigla tužbu za ubistvo protiv avio-prevoznika "Jemenija ervejz". Procenjeno da avion nije smeo da dobije dozvolu za taj let.

Francuska je podigla tužbu za ubistvo protiv jemenskog avio-prevoznika "Jemenija ervejz" zbog nesreće iz 2009. godine u blizini Komorskih ostrva, u kojoj su poginula 152 putnika.

Prema proceni francuskih organa, avion "erbas >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << A310", koji je poleteo iz jemenske prestonice Sane, uopšte nije smeo da dobije dozvolu za taj let, izveštava Bi-Bi-Si.

Većinu putnika u ovom avionu činili su Francuzi koji su započeli put u Parizu ili Marselju, pa su onda imali presedanje u Sani. Nakon pada aviona, iz mora je spasena samo jedna devojčica.

Jemenske vlasti su posle nesreće tvrdile da je njen uzrok bilo loše vreme - jak vetar i visoki talasi, kao i da je stradali avion prethodno prošao temeljnu inspekciju i da je zadovoljavao međunarodne standarde.

Porodice žrtava su, međutim, skrenule pažnju da je u pitanju avion u lošem stanju, kome je 2007. zabranjen pristup u francuski vazdušni prostor, nakon što je inspekcija otkrila brojne greške na njemu.

U još nekoliko evropskih zemalja su prilikom kontrole ove letelice uočeni brojni problemi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Francuska tuži Jemeniju ervejz zbog nesreće iz 2009.

Izvor: Blic, 30.Jan.2014, 00:20

Francuska je podigla tužbu za ubistvo protiv jemenskog avioprevoznika Jemenija ervejz zbog nesreće iz 2009. godine u blizini Komorskih ostrva, u kojoj su poginula 152 putnika, objavljeno je danas. ..Prema proceni francuskih organa, avion "erbas A310", koji je poleteo iz jemenske prestonice Sane, uopšte...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.