Fotografije Petra Jončića

Izvor: Politika, 30.Jul.2014, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fotografije Petra Jončića

Večeras u 19 časova u Kući Đure Jakšića biće otvorena izložba fotografija „Novinar kao fotograf” Petra Jončića, novinara Studija B. Petar Jončić je veliki broj svojih izveštaja i reportaža sam snimio, pa je tako delimično i stekao osnovno znanje o mogućnostima amaterske digitalne opreme, kadriranja, kompoziciji. Analognom fotografijom bavio se kao student, u prvoj polovini devedesetih. Pored novinarstva piše i objavljuje eseje i kritike o filmu.

Fotografije su za ovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << izložbu odabrane od nekoliko stotina snimaka nastalih u poslednjih deset godina mobilnim telefonom i džepnim fotoaparatom. Lokacije su različite, od Rima, preko Praga, Krakova, do grčkih ostrva Patmos, Kos, Simi, Lefkada, turskih gradova Istanbul i Ajvalik, do mesta po Srbiji, Kopaonika, Košutnjaka i naravno Beograda. Svaka fotografija je nastala iz samo jedne motivacije: dokazati da tehnika, skupi fotoaparati, nisu razlog da ne pokušamo da istražujemo kreativne mogućnosti amaterskih snimaka koji su zanimljivi upravo zato što su naivni i neponovljivi.

Kako kaže autor, ova izložba je poziv svima koji imaju mobilne telefone ili amaterske fotoaparate da nastave sa snimanjem i ne veruju u priče da je dobra oprema preduslov da se bavite kreativnim radom.

M. V.

objavljeno: 30.07.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.