Fotografija koja je potresla region FOTO

Izvor: B92, 24.Okt.2018, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fotografija koja je potresla region FOTO

Fotografija devojčice migrantkinje koja spava na rancu, na mokroj livadi, umorna od pešačenja ka Graničnom prelazu Izačić, obišla je region.

Fotografiju je napravila reporterka N1 Sarajevo Snežana Mitrović.

"Na fotografiji je mala migrantkinja fotografisana negde u okolini Bihaća kako spava na mokroj livadi, čekajući umesto princa neki humaniji svet da joj nađe smeštaj, da može da legne u topao krevet, da se ugreje, da ide u školu... Odmara od pređenih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hiljada kilometara na kojima je odrasla, uz isto toliko poniženja uz put. Prolazeći pokraj gradova u kojima njene vršnjakinje imaju svu pažnju sveta. U gradove ih ne puštaju...", napisao je Aleksandar Trifunović.

To je samo jedan od komentara na fotografiju koja je obišla region i potresla mnoge ljude.

Inače, migranti koji su noć proveli u blizini graničnog prelaza Velika Kladuša - Maljevac, čekajući da uđu u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine, probili su jedan kordon pripadnika Granične policije BiH i stigli do mosta koji vodi ka graničnom prelazu ka Hrvatskoj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.