Forum u Sočiju: Ruske investicije 14,4 milijarde evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forum u Sočiju: Ruske investicije 14,4 milijarde evra

SOČI - Na sedmom Međunarodnom investicionom forumu u Sočiju, koji je završen ovog vikenda, ruske kompanije su zaključile 114 investicionih sporazuma u ukupnoj vrednosti 14,4 milijarde evra, objavila je danas agencija Prajm-Tas.

Investicioni forum u Sočiju okupio je ove godine više od 8.300 učesnika, što je približno koliko i lani, a na skupu su prisusustvovali predstavnici više od 40 zemalja i 58 ruskih regiona.

Ruska ministarka za ekonomski razvoj i trgovinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Elivira Nabiulina ocenila je da su inostrani poslovni ljudi, koji su učestvovali na skupu u Sočiju, "dali pozitivnu ocenu ekonomskoj saradnji sa Rusijom."

Rusija je lani privukla investicija u rekordnoj vrednosti od približno 55 milijardi evra, ali će suma ulaganja ove godine verovatno biti dvostruko niža, pocenjuju finansijski analitičari u Moskvi.

Kao glavni razlog osetno nižih ulaganja u ruski privredu tokom ove godine ekonomisti navode posledice globalne kreditne krize, ali i nagli odliv kapitala iz Rusije nakon rusko-gruzijskog oružanog konflikta, od 8. do 12. avgusta.

Tokom minulih 40 dana iz Rusije se, naime, odlilo više od 20 milijardi evra kapitala, a nove investicije su bile minimalne, upozorili su poslovni krugovi u Moskvi, nakon oštrog pada cena akcija, sredinom protekle sedmice, na dve najveće domaće efektne berze.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.