Formirano Profesionalno udruženje novinara Srbije (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 08.Avg.2014, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formirano Profesionalno udruženje novinara Srbije (VIDEO)

Novinari i medijski radnici iz više od 40 redakcija sa teritorije čitave Srbije, formirali su u Ćupriji Profesionalno udruženje novinara Srbije. Za predsednika Udruženja jednoglasno je izabrana novinarka televizije Studio B Jelena Vučićević.
Medijska reforma duboko je podelila srpsku medijsku scenu. Po mišljenju mnogih novinara iz brojnih redakcija, novinarska udruženja nisu zastupala na pravi način interes svih novinara. Posebno su nezadovoljni novinari lokalnih i regionalnih medija čiji su osnivači lokalne samouprave. Zato su novinari iz više od 40 medijskih kuća iz čitave Srbije odlučili da formiraju Profesionalno udruženje novinara Srbije. Na Osnivačkoj skupštini, nakon dogovora oko programa i ciljeva, usvojen je Statut, koji je usklađen sa pravilima Evropske federacije novinara. Odlučeno je da predsednik udruženja bude Jelena Vučićević, novinar Studia B. Izabrana je Uprava udruženja, izvršni i nadzorni odbor.
Cilj Profesionalnog udruženja novinara Srbije biće da pokuša da se izbori za ostvarivanje interesa pre svega lokalnih i regionalnih medija, koje u narednom periodu očekuju efekti nedavno usvojenih zakona. U skladu sa novim medijskim zakonima prelazi se na projektno finansiranje, a u tome će značajnu ulogu imati i novinarska udruženja.
Dogovoreno je da u narednih 90 dana u Boru bude održana nova skupština Profesionalnog udruženja novinara Srbije. Cilj novog udruženja je da uskoro bude punopravni clan Evropske federacije novinara.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Formirano i Medijsko udruženje poslodavaca Srbije

Izvor: NTV.rs, 08.Avg.2014

Osnivačkom skupštinom u Ćupriji formirano je Medijsko udruženje poslodavaca Srbije, na čijem će čelu biti direktor Niške televizije, Boban Rajković. Osnivanje udruženja poslodavaca za sada je podržalo 18 medijskih kuća. Prena rečima predsednika novog udruženja, Bobana Rajkovića, ciljevi...

Nastavak na NTV.rs...

PROUNS - novoformirano medijsko udruženje u Srbiji

Izvor: Blic, 08.Avg.2014

Beograd - Novinari i medijski radnici iz više od 40 elektronskih i štampanih medija u Srbije formirali su danas u Ćupriji Profesionalno udruženje novinara Srbije (PROUNS) i Medijsko udruženje poslodavaca Srbije...Za predsednicu Udruženja jednoglasno je izabrana novinarka televizije Studio B Jelena...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.