Formirani timovi za procenu štete u Sremskoj Mitrovici

Izvor: Press, 24.Maj.2014, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formirani timovi za procenu štete u Sremskoj Mitrovici

Nedimović je rekao Tanjugu da će pomenuti timovi procenjivati štetu na obradivom zemljištu, objektima u vlasništvu građana i na infrastrukturnim objektima.

"Najveće štete pričinjene su na području mesnih zajednica Bosut i Sremska Rača i to na obradivom zemljištu, zbog izgradnje zaštitnih nasipa koji su morali biti izgrađeni u atarima kako bi se zaštitila naselja, a visina te štete tek treba da se proceni", rekoa je Nedimović.

Po Nedimovićevim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << neophodno je uraditi i kontrolu nasipa na Savi i proceniti da li je potrebno izvršiti radove na njegovoj sanaciji i odrediti kolikog bi obima ti radovi trebalo da budu.

"Nasip je dugo vremena bio pod velikim pritiskom jer je reka Sava koja je pre sedam dana dostigla istorijski maksimum od 863 centimetra, čak 62 centimetra više nego što je do sada bio rekordni vodostaj (801 centimetar 1974. godine) dugo vremena protiskala nasip ogromnom količinom vode pa postoji mogućnost da je na pojedinim delovima pričinila oštećenja koja će najverovatnije morati da se saniraju", kazao je Nedimović.

Kada je reč o opštini Šid, tu je najveća materijalna šteta pričinjena u selu Jamena koje je potpuno potpljeno. Kako su Tanjugu rekli meštani najveće štete u Jameni voda je pričinila na starim kućama, a dosta stoke je nestalo u poplavi, dok su seljaci velike štete pretrpeli i uništenjem poljoprivredne mehanizacije.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Formirani timovi za procenu štete u Sremskoj Mitrovici

Izvor: Blic, 25.Maj.2014, 00:17

Komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici i gradonačelnik tog Grada Branislav Nedimović izjavio je danas da su formirani timovi za procenu štete zbog poplava na području te opštine i da će oni početi sa radom za dva dana...Nedimović je rekao Tanjugu da će pomenuti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.