Formirana Samostalna srpska stranka, lider Andreja Mladenović

Izvor: RTS, 19.Feb.2020, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formirana Samostalna srpska stranka, lider Andreja Mladenović

Na političkoj sceni Srbije formirana je nova, Samostalna srpska stranka, nastala ujedinjenjem Pokreta za razvoj Srbije, političkog pokreta Samostalni DSS i Nacionalno-demokratskog političkog saveta, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik te stranke Andreja Mladenović.
Kako se navodi, Samostalna srpska stranka baštini političke tradicije duge više od jednog veka kroz svoje prethodnike Samostalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << radikalnu stranku, Demokratsku stranku Srbije i Pokret za razvoj Srbije.
Osnovna programska načela, kako se napominje, baziraju se na borbi za samostalnu i suverenu državu Srbiju, na Ustavu kao garantu očuvanja države, na snažnoj porodici kao stubu društva, na ekonomskom razvoju države kao garantu njene političke i vojne neutralnosti, na unapređenju sistema obrazovanja i brizi o mladima, na socijalnoj pravdi, na očuvanju nacionalnog identiteta i kulturnom preporodu kao i na brizi o Srbima van Srbije.
Za potpredsednika stranke izabran je Mile Dragić, nekadašnji predsednik Pokreta za razvoj Srbije.
U saopštenju se podseća da je Samostalna radikalna stranka, u narodu poznata kao "Samostalci", nastala izdvajanjem mlađih i progresivnijih članova Narodne radikalne stranke na čelu sa Ljubomirom Živkovićem i Ljubom Davidovićem i da je u periodu od 1903 - 1914 predstavljala jednu od vodećih stranaka u političkom životu Kraljevine Srbije.
Nakon Velikog rata Ljuba Davidović je bio jedan od osnivača Demokratske stranke, čiju je tradiciju u modernoj Srbiji nastavila i Demokratska stranke Srbije, odnosno iz nje nastao pokret Samostalni DSS, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.