Forlanu Zlatna lopta

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 12.Jul.2010, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forlanu "Zlatna lopta"

 

Napadač Urugvaja Dijego Forlan osvojio je "Zlatnu loptu", nagradu koju FIFA dodeljuje najboljem igraču Svetskog prvenstva. Forlan je na šampionatu u Južnoj Africi odigrao svih sedam utakmica, postigao pet golova i zabeležio jednu asistenciju.

Time je bio najzaslužniji što je Urugvaj na Mundijalu dogurao do polufinala i kasnije zauzeo četvrto mesto, posle poraza od Holandije i Nemačke rezultatom 3:2. Drugo mesto u anketi akreditovanih novinara osvojio je Holanđanin >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << Vesli Snajder, a treće Španac David Vilja.

Ovo je tek drugi put otkako je "Zlatna lopta" uvedena 1982. godine, da je njen laureat fudbaler čija ekipa nije igrala u finalu SP.

Pored Forlana, Snajdera i Vilje, u konkurenciji za nagradu bili su Španci Andres Inijesta i Ćavi Ernandez, Nemci Mesut Ezil i Bastijan Švajnštajger, Holanđanin Arjen Roben, Argentinac Lionel Mesi i Asamoa Gijan iz Gane.

(Beta-AFP)

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.