Forest Gamp i Hanibal Lektor postali besmrtni

Izvor: Vesti-online.com, 29.Dec.2011, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forest Gamp i Hanibal Lektor postali "besmrtni"

Američki Nacionalni filmski fond uvrstio filmove "Forest Gamp" i "Kad jaganjci utihnu" na popis kulturne baštine.

Kulturna baština Amerike bogatija je za novih 25 ostvarenja.

Među ostvarenjima koja su se našla na popisu "besmrtnih", pored Hanibala Lektora i Foresta Gampa, su klasik "Volta Diznija" "Bambi" i "Velika vrućina".

Na popisu ostavarenja proglašenih za kulturnu baštinu našli su se i holivudski hitovi, dokumentarni i animirani filmovi nastali >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u periodu od 1912. do 1994. godine.

"Ti filmovi su izabrani zbog velike važnosti za američku kulturu", rekao je Džejms Bilington iz Kongresne biblioteke. Nacionalni filmski fond je od 1989. godine stavio 575 filmova na popis kulturne baštine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.