Folksvagen:Postoji dodatni sumnjivi softver

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Okt.2015, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Folksvagen:Postoji dodatni sumnjivi softver

Kompanija Folksvagen otkrila je američkim vlastima da u dizel motorima za modele za 2016. godinu postoji dodatni sumnjivi softver.

Ovaj softver može da pomogne izduvnom sistemu da tokom testova radi čistije.

Folksvagen je za Asošiejtid pres naveo da "pomoćni kontrolni instrument za izduvne gasove" radi drugačije od spornog softvera koji je ugrađivan u modele od 2009. do 2015. zbog čega je izbio skandal.

Pitanje modela za 2016. prvi put su spomenuli >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << američka Agencija za zaštitu okoline i vlasti u Kaliforniji prošle nedjelje. Novi softver omogućava brže zagrevanje kontrolnog katalizatora, što poboljšava njegov rad.

Vlasti SAD pokušavaju da ustanove da li novi softver predstavlja dodatni pokušaj da se prevare testovi izduvnih gasova.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.