Flojd Mejveder zaradio milione na Majamiju

Izvor: Kurir, 05.Jun.2013, 07:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Flojd Mejveder zaradio milione na Majamiju

Američki bokser uplatio 5,9 miliona dolara na trijumf tima s Floride nad Indijanom sa više od devet razlike

Svaka čast, majstore!

Američki bokser Flojd Mejveder uplatio je na kladionici neverovatnih 5,9 miliona dolara na pobedu košarkaša Majamija protiv Indijane i nakon odlučujućeg sedmog meča finala Istočne konferencije postao bogatiji za još sedam miliona zelembaća! Da stvar bude luđa, kuražni Mejveder gađao je kvotu 2.15 jer je tipovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da će „hitsi“ pobediti „pejserse“ sa više od devet razlike.

Sportista s najvećom zaradom u 2012. godini poznat je po svojoj hrabrosti u ringu, ali sad je otkrio da ima čuku i za klađenje. Iako je prošle godine zaradio 85 miliona dolara, Flojd je uplatio ogromnu sumu novca na prilično neizvesnu utakmicu i dokazao da sreća prati hrabre, ali i da para ide na paru.

Ipak, na početku odlučujućeg meča finala Istoka Mejveder je verovatno bio na ivici infarkta. Indijana je prvu četvrtinu lako dobila sa dva razlike, a s obzirom na to da su „pejsersi“ na početku finalne serije jednom pobedili u Majamiju, Flojdu je pao mrak na oči.

Međutim, Lebron Džejms, Kris Boš i Dvejn Vejd ubrzo su se trgli i napunili koš gostiju i na poluvreme otišli sa 15 razlike, a na kraju pobedili sa 99:76.

Američki osvajač bronze sa Olimpijskih igara u Atlanti neporažen je u 44 borbe u karijeri i apsolutni je šampion sveta u čak tri kategorije.

(P. P.)

Majka mu umrla od side

Iako je 1977. godine rođen u bokserskoj porodici, život nije mazio Flojda od samog početka. Otac mu je bio borac u velter kategoriji i izazivač Reja Šugera Leonarda, ali je nakon završetka karijere počeo da prodaje drogu. Tokom detinjstva oba roditelja postala su heroinski zavisnici, a majka i tetka su mu preminule od posledica HIV.

Kad se preselio kod bake, Mejveder je počeo da trenira boks i tako se sklonio od opasnih ulica Grand Rapidsa u Mičigenu.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.