Finale Takmičenja za frankofonu pesmu u Nišu

Izvor: Megafon.co, 23.Mar.2018, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finale Takmičenja za frankofonu pesmu u Nišu

U nedelju 25. marta od 14 sati u sali niškog Narodnog pozorišta biće održano finalno Takmičenje za frankofonu pesmu. Ulaz je slobodan. 16 najlepših frankofonih glasova Srbije, koji su izabrani tokom polufinala organizovanih u Beogradu, Kladovu, Nišu i Novom Sadu, će se takmičiti u dve kategorije (juniori: od 13 do 17 godina; seniori: od 18 do 28 godina); finalisti su poreklom iz Niša, Požarevca, Beograda, Kladova, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Pirota. Ovi takmičari će izvesti neke >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << od najlepših pesama na francuskom jeziku.
U žiriju su ove godine – Kati Čaba, Ambasador Kanade u Srbiji, Makedoniji/FYROM i Crnoj Gori, Žan-Batist Kizen, savetnik za saradnju i kulturu, direktor Francuskog instituta u Srbiji, Habib Ben Salha, profesor magrebske književnosti na francuskom jeziku, pri Univerzitetu u Manubi (naselje u Tunisu), Milena Injac, redovni profesor na Fakultetu umetnosti u Nišu i dirigent, Sesil Leke Folkini,  zamenica direktora regionalne kancelarije za centralnu i istočnu Evropu i iz Međunarodne organizacije Frankofonije (OIF), Dejan Najdanović – Najda, muzičar.
Sve aktivnosti u okviru marta – meseca frankofonije možete pratiti na Fejsbuk stranici posvećenoj frankofoniji u Srbiji.
Takmičenje organizuju partnerski Studentski kulturni centar Niš i Francuski institut u Srbiji uz podršku Međunarodne organizacije Frankofonije, Ambasade Tunisa, Ambasade Kanade, turističke agencije Mondorama, Sky Music Centra, i ExeNeta.

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.