Filozofski testament Zorana Đinđića u Domu omladine

Izvor: Blic, 16.Mar.2012, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Filozofski testament Zorana Đinđića" u Domu omladine

Dom omladine organizovaće ciklus filozofskih tribina posvećenih pokojnom premijeru Srbije Zoranu DJindjiću, sa idejom da ga mladi u Beogradu upoznaju i kao filozofa.

"Dom omladine Beograda, kao istorijsko mesto osnivanja Demokratske stranke, pokreće novi ciklus tribina "Filozofski testament Zorana Đinđića", sa idejom da mlađoj publici predstavi Zorana Đinđića kao filozofa, koliko je to moguće bez politizacije. Želja nam je da demokratski segment mlađe javnosti Zorana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Đinđića ne posmatra isklučivo kao prvog demokratski izabranog premijera, velikog reformatora ili državnika na koga je izvršen atentat, već da sagleda filozofa koji je stajao iza političkih promena i reformi u Srbiji, autora koji je svoja najznačajnija dela napisao pre svoje tridesete godine života", navodi se u saopštenju.

Filozofsko delo Zorana Djindjića, obuhvata četiri knjige - "Subjektivnost i nasilje", "Jesen dijalektike", "Jugoslavija kao nedovršena država" i "Srbija ni na Istoku ni na Zapadu".

Prvo predavanje u ovom ciklusu, pod nazivom "Teorijske pretpostavke Đinđićeve filozofije" održaće Dragoljub Mićunović u ponedeljak, 19. marta, u Domu omladine.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tribine o Zoranu Đinđiću

Izvor: Danas, 16.Mar.2012

Dom omladine u Beogradu organizovaće ciklus filozofskih tribina posvećenih pokojnom premijeru Srbije Zoranu Đinđiću, sa idejom da ga mladi u Beogradu upoznaju i kao filozofa.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.