Filmska potera za Srbinom: Krijumčarenje, migranti i jurnjava po auto-putu

Izvor: B92, 26.Jul.2023, 21:04

Filmska potera za Srbinom: Krijumčarenje, migranti i jurnjava po auto-putu

Državljanin Srbije, koji je upravljao vozilom sa sedam ilegalnih migranata, uhapšen je u blizini istočne granice Slovenije sa Hrvatskom.

On je uhapšen nakon što je pokušao da pobegne od policije brzinom od 250 kilometara na sat.

Muškarac, koji je prevozio pet državljana Kine i dvojicu turskih državljana, vozi se u večernjim satima deonicom auto-puta A2 od Čateža ob Savi do Drnova, kada je jedinica granične policije pokušala da ga zaustavi, saopštila je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Policijska uprava Novo Mesto, prenosi agencija STA.

On je, međutim, ignorisao policiju, vozeći brzinom između 220 i 250 kilometara na sat, dodaje agencija.

U jednom trenutku je pokušao da izvršio polukružno skretanje, uspevši da dođe do saobraćajne trake u suprotnom smeru, ali je potom zaustavio automobil i pokušao da pobegne peške.

Policajac ga je sustigao i uhapsio, nakon što je uspeo da ga savlada.

Protiv državljanina Srbije je pokrenut krivični postupak zbog krijumčarenja ilegalnih migranata, a pored toga će morati da plati kaznu od 1.820 evra za saobraćajni prekršaj.

Policijski postupci protiv kineskih i turskih državljana su u u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.