Film Vernost od četvrtka u bioskopima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2018, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film "Vernost" od četvrtka u bioskopima

Krimi-drama "Vernost" reditelja Majkla Roskama, koja je premijerno prikazana u Srbiji na 46. Festu, stiže u domaće bioskope 16. avgusta, najavio je danas distributer "MegaKom film".

"Vernost" je priča o tragičnoj ljubavi između visoko kotiranog gangstera i mlade devojke koja pripada visokom staležu, ispričana u pozadini brutalne vladavine kriminalne bande u Briselu.

Majkl Roskam se 2011. godine našao na listi "Top 10 reditelja čije filmove bi trebalo pogledati" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << magazina "Varajeti".

U filmu "Vernost" se ponovo uhvatio u koštac sa svetom bandi i kriminala, ovog puta prožimajući priču snažnim emotivnim linijama i dozom starog holivudskog glamura.

Kada Đino upozna Benedikt, rađa se ljubav na prvi pogled - strastvena, bezuslovna, vatrena.

Benedikt radi u porodičnom biznisu, a hobi joj je vožnja trkačkih automobila, dok je Đino primer dobrog, modernog i zgodnog momka koji ima tajnu koja može da ugrozi njegov i živote ljudi oko njega.

Đino i Benedikt će povesti borbu sa sudbinom kako bi spasili svoju ljubav.

"Briselske bande i trkački automobili su mi bili inspiracija za ovaj film. Međutim, nisam želeo da to bude jedina tema filma, niti da se pretvori u biografsku priču nekog gangstera. Temelj ove priče je ljubav između muškarca i žene, kao i nemogućnost održavanja njihovog odnosa. Njihova ljubav je nemoguća, ne samo zbog različitih karaktera i porekla, već i zbog udaraca koje im sudbina zadaje", objasnio je Roskam.

Glavne uloge igraju flamanski glumac Matijas Šunarts i francuska glumica Adel Eksarčopulos, poznata po debitantskoj ulozi u filmu "Plavo je najtoplija boja".

Šunarts je sarađivao sa Roskamom u njegova prethodna dva ostvarenja, a ostvario je značajne uloge i u filmovima poput "Rđe i kosti" i "Izdaje".

Film "Vernost" bio je belgijski kandidat za Oskara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.