Izvor: Nezavisne Novine, 15.Avg.2018, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film "Granice kiše" u programu festivala u Montrealu

BEOGRAD - Poslije pretpremijere u Sarajevu, film "Granice kiše" autora Nikole Mijovića i Vlastimira Sudara u zvaničnoj konkurenciji na 42. izdanju Montreal World Film Festivala, najavili su danas organizatori.

Igrani film "Granice kiše", crnogorska i bosansko-hercegovačka koprodukcija kojoj je manjinski koproducent Filmski centar Srbije, imaće svoju međunarodnu premijeru na uglednom Montreal World Film Festivalu koji će se održati od 23. avgusta do 3. septembra, najavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << su danas producenti filma.

U konkurenciji nekoliko hiljada prijavljenih filmova za ovogodišnje 42. izdanje Međunarodnog filmskog festivala u Montrealu, film "Granice kiše" našao se u zvaničnom takmičarskom programu za najbolji debitantski film, za koji je izdvojeno 19 filmova iz cijelog svijeta.

Publika u regionu je već imala priliku da pretpremijerno vidi ovo ostvarenje u ponedjeljak na 24. izdanju Sarajevo Film Festivala, gdje je uz ovacije pozdravila filmsku ekipu.

Publika u Srbiji će takođe biti u prilici da vidi film već 25. avgusta, jer je ostvarenje izabrano da bude prikazano prve festivalske večeri na svečanom otvaranju ovogodišnjih Filmskih susreta u Nišu.

Film "Granice kiše" je priča o ljubavi i nadi.

Radnja je smještena u danas napuštena sela na granici Crne Gore i Hercegovine, u blizini granice sa Hrvatskom.

Glavna junakinja Jagoda stiže iz grada da posjeti rodbinu i sprema ispite, a njeno prisustvo donosi promjene i nadu svima koje sretne, razotkrivajući sve naše svakodnevne strahove, predrasude i netrpeljivost prema drugačijem.

Glavne uloge u filmu "Granice kiše" tumače mladi glumci poput nikšićanke Kristine Stevović, Vahidina Prelića iz Užica i Roberta Budaka iz Zagreba, a glumačku ekipu čine i Dubravka Drakić, Momo Pićurić, Marta Pićurić, Stanislava Adžović, Momo Brkić, Vejo Kasalica, Aleksandar Radulović, Željko Milošević, Karlo Kalezić...

Kao specijalni gosti, u filmu se pojavljuju francuski jaž violinista Ugo Rabec i mlada operska pjevačica Dušica Bijelić, koju je londonski "The Independent" 2014. godine proglasio za jednu od osam najtalentovanijih mladih umjetnika u Velikoj Britaniji.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Film "Granice kiše" u programu festivala u Montrealu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2018

Posle pretpremijere u Sarajevu, film "Granice kiše" autora Nikole Mijovića i Vlastimira Sudara u zvaničnoj konkurenciji na 42. izdanju Montreal World Film Festivala, najavili su danas organizatori...Igrani film "Granice kiše", crnogorska i bosansko-hercegovačka koprodukcija kojoj je manjinski koproducent...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.