Filipini: Vulkan bljuje lavu, očekuje se erupcija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2018, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filipini: Vulkan bljuje lavu, očekuje se erupcija

Najaktivniji vulkan na Filipinama, Majon, izbacio je oblak pepela na visinu od oko tri kilometa, a počeo je i da bljuje lavu do visine od 700 metara, saopštio je filipinski Institut za vulkanologiju i seizmologiju.

Opasnost od erupcije podignuta je na najviši, peti nivo, što znači da se erupcija može dogoditi svakog trenutka.

Zbog opasnosti od erupcije, više od 40.000 žitelja je evakuisano iz provincije Albaj, gde se vulkan nalazi, prenosi AP.

Vlasti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ipak, imaju problem sa žiteljima koji se krišom vraćaju u svoje domove, a ostaju i da gledaju borbe petlova u Santo Domingu, gradu u provinciji u kojoj je Majon, saopštio je provincijski zvaničnih za vanredne situacije, Sedrik Daep.

Daep je takođe predložio ukidanje električne energije i pijaće vode, u očajničkom pokušaju da spreči ljude da se vraćaju u zonu opasnosti, javlja AP.

Zona opasnosti čini krug od osam kilometara oko vulkana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.