Filipini: Gigantskog krokodila lovilo 100 ljudi!

Izvor: S media, 06.Sep.2011, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filipini: Gigantskog krokodila lovilo 100 ljudi!

Stanovništvo i stručnjaci malog filipinskog grada ulovili ogromnog morskog krokodila. U lovu na krokodila, dugačkog 6,5 metara i teškog tonu učestvovalo 100 ljudi.Krokodil će biti zvezda eko-parka.

Stručnjaci i stanovništvo jednog malog grada na Filipinima uhvatili su morskog krokodila teškog tonu i planiraju od njega da naprave zvezdu eko-parka na jugu zemlje.

Filipini: Džinovska mango pita

Filipinac najniži čovek na svetu (VIDEO)
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Zmija napravila kratak spoj na filipinskom ostrvu

Desetak seljana i stručnjaka krenuli su u potragu za krokodilom, pošto je mesec dana ranije ubio bika. Sumnja se da je pojeo i lokalnog ribara, koji je nestao u julu.

Ogromnog krokodila pokušali su da ulove pomoću četiri zamke, ali ih je on sve uništio. Merđutim, posle tri sedmice, 6,4 metara dugačkog mužjaka ulovili su u potoku grada Bunavan u provinciji Agusan del Sur.

Oko 100 ljudi izvaličilo ga je iz potoka na livadu, gde su ga dizalicom prebacili na kamion i odvezli u eko-park. - Kada sam napokon stao pored njega, nisam mogao da verujem svojim očima koliko je velik, izjavio je gradonačelnik Bunavana.

To je jedan od najvećih krokodila koji je proteklih godina uhvaćen živ na Filipinima, prenosi AP. Zver su smestili u ograđeno močvarno područje eko-parka. Gradonačelnik je dodao i da će ovaj ulov turističkom parku sigurno doneti i veliki finansijski dobitak.

Morski krokodili, inače, mogu da narastu više od sedam metara, a žive i stotinu godina. Takav krokodil može da ubije svaku životinju, ili čoveka koji zaluta na njegovu teritoriju.

(Jutarnji.hr)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.