File: 187,7 miliona evra za pravosuđe i lokalnu samoupravu

Izvor: Blic, 23.Dec.2013, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

File: 187,7 miliona evra za pravosuđe i lokalnu samoupravu

Evropska komisija je danas odobrila 187,7 miliona evra iz pretpristupnih (IPA) fondova Srbiji kako bi potpomogla reformu pravosuđa i lokalnu samoupravu, saopšteno je iz kabineta komesara za proširenje Štefana Filea.

“Ovo je bila istorijska godine za odnose Srbije sa EU”, poručio je File u saopštenju za medije i podsetio da je u 2013. stupio na snagu Sporazum o stabilizaciji i pridruživanje, a Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dobila datum početka pregovora.

“Važno je da Srbija sada iskoristi zamah i nastavi da žustro primenjuje reforme”, istakao je komesar i ukazao da je, uz sumu koja je danas odobrena, EU Srbiji od 2001. do danas dodelila ukupno 2,6 milijardi evra iz IPA fondova

Najveći deo nove tranše usmeren je na finansiranje reforme pravosuđa, a pomoć će dobiti i 34 opštine u centralnoj i južnoj Srbiji u cilju unapređenja kapaciteta lokalne samouprave.

Deo novca EK je namenila i za poboljšanje efikasnosti carine i za uređenje Dunava.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

File: 187,7 miliona evra za Srbiju

Izvor: Akter, 23.Dec.2013

Evropska kpmisija je danas odobrila 187,7 miliona evra iz pretpristupnih (IPA) fondova Srbiji kako bi potpomogla reformu pravosuđa i lokalnu samoupravu

Nastavak na Akter...

Srbiji 178,7 mil. € iz IPA fondova

Izvor: B92, 23.Dec.2013

Brisel -- Evropska komisija je danas odobrila 178,7 miliona evra iz pretpristupnih (IPA) fondova Srbiji kako bi potpomogla reformu pravosuđa i lokalnu samoupravu..."Ovo je bila istorijska godina za odnose Srbije sa EU", poručio je evropski komesar za proširenje Štefan File u saopštenju za medije...

Nastavak na B92...

File: 187,7 miliona evra za Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Dec.2013

Evropska komisija je danas odobrila 187,7 miliona evra iz predpristupnih (IPA) fondova Srbiji kako bi potpomogla reformu pravosuđa i lokalnu samoupravu, saopšteno je iz kabineta komesara za proširenje Štefana Filea.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

EU: BiH uskraćeno 45 miliona evra IPA fondova

Izvor: Cafe.ba, 23.Dec.2013

Evropska komisija danas je usvojila Nacionalni program za BiH za ovu godinu u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći , tako da je na raspolaganju 41,9 miliona evra, što je 45 miliona evra manje nego što je inicijalno predviđeno.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.