Fil Kolins: Nikada više neću moći da sviram bubnjeve

Izvor: Blic, 11.Sep.2009, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fil Kolins: Nikada više neću moći da sviram bubnjeve

Britanski muzičar Fil Kolins izjavio je danas da nikada više neće moći da svira bubnjeve jer pati od bolne povrede kičme, piše "Dejli mejl".



Nekadašnji pevač i bubnjar benda "Dženesis" rekao je da ne može ni da drži palice, što je veliki poraz za muzičara koji je godine svog života proveo sedeći ispred bubnjeva.

Kolins (58) poznat po hitovima "Another Day in Paradise", "Sussudio" i "I Can't Dance" rekao je: "Svirao sam bubnjeve 50 godina, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sada moram da prestanem".

"Moji pršljenovi pritiskaju kičmenu moždinu, zbog položaja u kojem sviram bubnjeve. To je zbog tolikih godina provedenih svirajući ovaj instrument. Ne mogu pravilno ni da držim palice, a da ne osetim bol u leđima, čak sam jedno vreme morao da trakom lepim palice za ruke kako bi izdržao da odsviram koncert do kraja", objasnio je Kolins.

Međutim, ovo nije kraj njegove muzičke karijere.

"Ne brinite, još uvek mogu da pevam", rekao je Kolins svojim fanovima.

On je takođe nagovestio da se u Londonu sprema veliki "ol-star" rok koncert, nalik onome iz 1983. godine kada su zajedno nastupale zvezde poput Erika Kleptona i Eltona Džona.

"Mislim da postoje napori da se napravi još jedan sličan koncert. Mi smo izgradili reputaciju kao muzičari koji su odlični uživo, mada ljudi danas manje idu na žive nastupe nego ranije. Pušta se muzika na toni televizijskih kanala, a to znači da određeni bend slušamo neprestano, vrti se mesec dana i onda se više ne čuje", rekao je poznati muzičar.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.