Fikret Abdić se obratio građanima video porukom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2021, 10:11

Fikret Abdić se obratio građanima video porukom

Načelnik Opštine Velika Kladuša Fikret Abdić, nakon što su mediji objavili da je uhapšen, obratio se danas zabrinutim građanima čije poverenje uživa.

U gotovo devetominutnoj video izjavi objavljenoj na fejsbuk stranici Laburističke stranke, Abdić je iz svog kabineta poručio da sve što radi, radi "organizovano na dugu stazu i kvalitetno".

On kaže da je za njegovu orijentaciju da metod rada preokrene u korist Velike Kladuše potreban mir, koji je, kako kaže, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << teško obezbediti u ovim turbulentnim vremenima.

U saopštenju objavljenom na istoj fejsbuk stranici se navodi da je ukupna situacija oko Abdićevog navodnog hapšenja nejasna i da je akcija bez ikakvog detaljnijeg objašnjenja naprasno prekinuta.

Ostalo je, kažu, nejasno i da li je akcija hapšenja prekinuta, zbog toga što je Abdić odbio da pođe sa pripadnicima SIPA, bez svog advokata.

Ranije danas i Abdićeva ćerka je negirala da je njen otac uhapšen i istakla da on nije odveden ni u Banjaluku, ni u Sarajevo, već da je na svom radnom mestu.

Uhapšen na 82. rođendan

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su uhapsili su Fikreta Abdića, aktuelnog načelnika Velike Kladuše na osnovu Interpolove crvene poternice, koja je raspisana na zahtev zvaničnog Zagreba.

Abdić je, kako prenose mediji u BiH, priveden u Regionalnu kancelariju SIPA u Banjaluci, a iz Laburističke stranke su saopštili da je Abdić uhapšen na njegov 82. rođendan.

Hapšenje su snimili članovi njegove porodice.

Abdić i njegov sin terete se za sklapanje fiktivnih ugovora o zajmu i sporazuma o prenosu prava vlasništva, a ukupna počinjena šteta, prema optužnici, iznosi gotovo dva miliona kuna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.