Izvor: Blic, 06.Nov.2009, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fijat se 2010. vraća na američko tržište

Italijanski auto-gigant "Fijat" će se u idućoj godini ponovo vratiti na američko tržište, koje je napustio 1983, premda je njegova reputacija i dalje skromna na tržištu Severne Amerike, prenosi specijalizovani internet portal "Automotiv njuz".



Urednici "Automotiva" ocenjuju da se robna marka "Fijat" u SAD i dalje doživljava kao nepouzdana, što se posebno odnosi na italijanski model kao što je "124 spajder".

"Fijat" ipak računa da će privući kupce >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa svojim manjim modelima koje će prodavati dilerima u metro regiji, odnosno u centrima prezagušenih velikih američkih gradova. Američka verzija čuvenog "fijata 500" pojaviće se na tržištu u 2010. godini. Kasnije u 2011. će uslediti njegove verzije kao što su "fijat 500 kabrio" i "fijat 500 abart".

Još nije zvanično potvrđeno da li "Krajsler" i "Fijat" imaju planove lansiranja "alfe romeo" na američkom tržištu, navodi "Automotiv".

U međuvremenu, "Krajslerova" robna marka "Ram", za dostavna vozila pik-ap i manje kamione, ima ambiciozan plan da poveća prodaju sa 285.000 na 415.000 jedinica do 2014. godine. Brend "Ram" imaće u svojoj liniji i manja komercijalna vozila čiju će osnovu činiti kamioneti tipa ven koje je izrađivao "Fijat."

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.