Fijat 500 L u prodaji krajem septembra

Izvor: RTS, 29.Avg.2012, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Fijat 500 L" u prodaji krajem septembra

Automobil "fijat 500 L" proizveden u Kragujevcu, počeće da se prodaje krajem septembra, potvrđeno na sastanku ministra finansija Srbije Mlađana Dinkića i potpredsednika italijanskog "Fijata" Alfreda Altavile.

Prodaja novog modela automobila "fijat 500 L" proizvedenog u Fabrici automobila Srbija (FAS) iz Kragujevca, počeće krajem septembra, potvrđeno je na sastanku u Beogradu ministra finansija Mlađana Dinkića i potpredsednika italijanskog "Fijata" Alfreda Altavile. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Sa traka FAS-a će do kraja 2012. godine sići 30.000 automobila "fijat 500 L", a 70 odsto komponenti tog vozila proizvodi se u Srbiji. Očekivani prihod od prodaje tih automobila je oko 350 miliona evra.

FAS je zajedničko preduzeće države Srbije i "Fijata", a povod današnjem sastanku bio je regulisanje obaveza Srbije prema italijanskoj kompaniji.

Srbija je bila u obavezi da ove godine uplati 90 miliona evra, ali prethodna vlada te obaveze nije ukalkulisala u budžet.

Kako je agenciji Beta rečeno u Ministarstvu finansija, predstavnici "Fijata" su prihvatili predlog ministra Dinkića da se nakon rebalansa budžeta FAS-u uplati 50 miliona evra, a ostatak u toku naredne godine.

Dogovoreno je i da predsednik "Fijat Grupe" Serđo Markione dođe u posetu Srbiji naredne sedmice.

Sastanku u Ministarstvu finansija prisustvovali su ministarka lokalne samouprave i regionalnog razvoja Verica Kalanović i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović.

Fabrika automobila u Kragujevcu je u julu počela serijsku proizvodnju novog modela "fijat 500L", a 13. jula isporuke za izvoz.

Po najavama "Fijata", novi automobil će se prodavati u više od 100 zemalja, najpre u Evropi, potom i na američkom tržištu, kao i na tržištu pacifičkih zemalja.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.