Fetel bez rekorda u Abu Dabiju, slavlje Hamiltona

Izvor: Politika, 13.Nov.2011, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fetel bez rekorda u Abu Dabiju, slavlje Hamiltona

BEOGRAD – Dvostruki uzastopni šampion Formule jedan Sebastijan Fetel u Abu Dabiju prvi put ove sezone nije završio trku, što ga je onemogućilo da izjednači rekord Mihaela Šumahera po broju pobeda u jednoj godini.

Vozač Red Bula slavio je u 11 od prethodnih 18 trka, ali mu je u pretposlednjoj trci sezone pukla zadnja desna guma već u prvom krugu, zbog čega je morao u boks.

Mehaničari nisu uspeli da reše problem sa vozilom 24-godišnjeg Nemca, koji je i u trci za >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Veliku nagradu Abu Dabija startovao sa prve pozivije, pa je on morao da se oprosti od nade da će za dve nedelje u Brazilu izjednačiti rekord starijeg kolege i sunarodnika, koji iznosi 13 pobeda u sezoni. Šumaher je taj uspeh ostvario 2002. godine, vozeći Ferari.

Prvo mesto u trci za Veliku nagradu Abu Dabija pripalo je Britancu Luisu Hamiltonu iz Meklarena. Drugi je bio Španac Fernando Alonso iz Ferarija, a treći još jedan Britanac i vozač Meklarena - Dženson Baton.

Beta

objavljeno: 13/11/2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.