Festival dokumentaraca: Dokumentarac o Ulofu Palmeu

Izvor: Glas javnosti, 01.Feb.2013, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival dokumentaraca: Dokumentarac o Ulofu Palmeu

BEOGRAD - Na Devetom festivalu evropskih dugometražnih dokumentaraca "7 veličanstvenih" večeras je na programu švedsko-danska koprodukcija pod naslovom "Palme".

Rediteljke Kristina Lindstrem i Mod Nikander su na vizuelno atraktivan, dinamičan i uzbudljiv način ispričale biografiju nekadašnjeg švedskog premijera Ulofa Palmea (1927-1986), koji je stradao u atentatu, a bio je jedan od političara koji su obeležili 20. vek.

Ovaj dokumentarac bio je veliki bioskopski hit >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << prošle godine u Švedskoj, od premijere u septembru prikazivan je u čak 110 sala i još je na repertoaru.

Uz temu od značaja za sve nordijske zemlje i izuzetnog glavnog junaka, film donosi i priču o jednoj sjajnoj epohi i o svetu kakav danas teško možemo i da zamislimo, najavljuje selektor "7 veličanstvenih" Tue Stin Miler.

Festival traje do 3. februara, a svi filmovi se prikazuju u velikoj dvorani Centra Sava.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Dokumentarac o Ulofu Palmeu večeras na festivalu "Sedam veličanstvenih"

Izvor: Blic, 01.Feb.2013

Na devetom festivalu evropskih dugometražnih dokumentaraca "Sedam veličanstvenih" večeras je na programu švedsko danski film "Palme". ..Rediteljke Kristina Lindstrem i Mod Nikander su na zanimljiv način ispričale biografiju nekadašnjeg švedskog premijera Ulofa Palmea (1927-1986), koji je stradao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.