Fejsbuk pokreće aplikaciju za upoznavanje u Evropi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2020, 14:44

Fejsbuk pokreće aplikaciju za upoznavanje u Evropi

Kompanija Fejsbuk je saopštila u sredu uveče da pokreće aplikaciju za upoznavanje Fejsbuk dejting u 32 evropske zemlje.

Fejsbuk dejting je trebalo ranije da bude dostupan Evropljanima, međutim, Služba za zaštitu podataka EU, koju predstavlja Irski DPC (regulatorno telo Unije koje služi za nadzor tehnoloških kompanija širom sveta), bila je veoma zabrinuta zbog nemuštog objašnjenja povodom pokretanja aplikacije, koja je trebalo da bude dostupna 13. februara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Iz DPC su naveli da nisu dobili dokumentaciju o proceni o zaštiti podataka ili o procesu donošenja odluka koje je preduzeo Fejsbuk.

Irska služba je danas saopštila da će nastaviti da nadzire proces upoznavanja širom Evropske unije ove nedelje, dodajući da je Fejsbuk u međuvremenu objasnio gde su nastale promene u aplikaciji, preneo je Rojters.

"Fejsbuk nam je razjasnio kako će lični podaci biti tretirani u kontekstu aplikacije za upoznavanje", rekao je za Rojters Grem Dojl, zamenik poverenika DPC.

Fejsbuk dejting je dostupan u SAD i u još 20 zemalja širom sveta
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Facebook pokreće aplikaciju za upoznavanje u Evropi

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Okt.2020

Kompanija Facebook je saopštila u srijedu uveče da pokreće aplikaciju za upoznavanje Facebook Dating u 32 evropske zemlje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.