Fašistički grafiti u Novom Sadu: Smrt dođošima!

Izvor: Press, 18.Jun.2013, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fašistički grafiti u Novom Sadu: Smrt dođošima!

U saopštenju tog pokreta se najoštirije osuđuje vandalski akt i govor mržnje ispisivanjem parola "Smrt dođošima" i "Dođoši, marš iz Novog Sada i Vojvodine".

Narodni pokret "Dinara-Drina-Dunav" navodi da su poruke mržnje iskazane u noći, koja je, kako se navodi, usledila dan nakon održavanja manifestacije "Zavičajni dan Ledinci 2013", kojoj su prisustvovale hiljade ljudi iz Novog Sada, Vojvodine, regiona i dijaspore.

"Ne možemo da nađemo ni jedno >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << opravdanje za pojedince, zadojene mržnjom i fašističkim idejama, koji su svojim vandalskim činom pozvali na linč svih onih koji su drugačiji od njih prema poreklu, veri ili naciji", rekao je predsednik pokreta Tomislav Bokan.

Pokret zahteva od nadležnih organa da hitno pronađu počinioce "ovog nedela i da ih adekvatno kazne, kako bi država jasno pokazala svima da ne toleriše pozivanje na nasilje i podelu građana po verskoj, nacionalnoj, ali i zavičajnoj pripadnosti i da su za nju svi jednaki, sa istim pravima i mogućnostima".

Bokan je pozvao Novosađane dobre volje, koji Novi Sad doživljavaju kao svoju kuću da se okupe sutra, u 11 sati, ispred prostorija Pokreta kako bi zajedno prekrečili grafite mržnje i zajedno uputili poruku da je Novi Sad grad otvorenog srca.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.