Fantastično putovanje se završava u zemlji čuda

Izvor: Blic, 15.Jul.2016, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fantastično putovanje se završava u zemlji čuda

Predivno dvomesečno putovanje sa Džeronimom Stiltonom kroz Svet mašte bliži se kraju, jer ovog petka na sva prodajna mesta stiže poslednja knjiga iz ove edicije – Alisa u zemlji čuda.

Maša i medved su nas sve oduševili, Guliverova putovanja su bila predivna i duhovita, a istom stazom nastavile su bajke Robin Hud, Pepeljuga, Čarobni pasulj, Crvenkapa, Snežana i sedam patuljaka i Petar Pan koje su zabavile decu širom Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. Čuveni novinar >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Džeronimo Stilton, autor edicije U svetu mašte je za ovaj petak spremio novu bajku, koja opisuje jedno putovanje, fantastično koliko i cela edicija.

Posle mnogih avantura u rodnom Mišogradu, zamršenih slučajeva od romantične Venecije do tajanstvene Amazonije, Džeronimo je za svoje najmlađe prijatelje, ljupke princeze i hrabre vitezove, prepričao devet najlepših bajki sveta: Maša i medved, Guliverova putovanja, Robin Hud, Pepeljuga, Čarobni Pasulj, Crvenkapa, Snežana i sedam patuljaka, Petar Pan i Alisa u zemlji čuda, u izdanju izdavačke kuće Evro Book i dnevnog lista Blic.

Alisa u zemlji čuda je čuveni roman iz žanra literarnog apsurda koji je Čarls Latvidž Džonson 1865. objavio pod pseudonimom Luis Kerol. Priča o plavokosoj devojčici Alisi, koja je jednog lepog dana sa sestrom sedela na obali reke i ugledala neobičnog belog zeca u zelenom sakou. U rukama je držao veliki zlatni džepni sat i neprestano uzvikivao da kasni, što je Alisu, kojoj je na ovom izletu pomalo počela da se dosađuje, dovelo do odluke da krene za njim.

Nakon što je za zecom skočila u rupu, Alisa je počela da pada... A koliko je duboka i čudna bila ta rupa! U njoj je bilo svega i svačega: slika i knjiga, flaša i satova, i najrazličitijih predmeta. Usledilo je fantastično putovanje kroz zemlju čuda, gde je upoznala mnogo zanimljivih likova – mačka Cerekala, Martovskog zeca, Ludog šeširdžiju, kraljicu Srce i mnoge druge. Sa kraljicom je igrala kroket, umesto štapova koristeći ružičastog flaminga, dok su loptice bile ježevi.

Deca koja čitaju postaju ljudi koji misle

Uz neprolazne bajke bogato ilustrovane crtežima u boji i vinjetama, Džeronimo je pripremio zanimljiva pitanja, koja kroz igru podstiču maštu, poboljšavaju koncentraciju i sposobnost zapažanja i obogaćuju rečnik najmlađih, ujedno ih učeći da postanu aktivni, kreativni čitaoci, da s lakoćom zapamte i prepričaju pročitano i izraze osećanja.

Odštampana na veoma kvalitetnom papiru i tvrdo ukoričena, ova knjiga dostupna je po neverovatnoj ceni od samo 399 dinara. Alisa u zemlji čuda na sva prodajna mesta u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj stiže u petak, 15. jula. Zbog velikog interesovanja u prodaji će ostati i prvih osam knjiga iz ove edicije, Maša i medved, Guliverova putovanja, Robin Hud, Pepeljuga, Čarobni pasulj, Crvenkapa, Snežana i sedam patuljaka i Petar Pan, ali su količine veoma ograničena i savetujemo vam da što pre potražite svoj primerak po istoj ceni.

Raspored objavljivanja bajki iz edicije U svetu mašte:

Maša i medved 20. maj

Guliverova putovanja 27. maj

Robin Hud 03. jun

Pepeljuga 10. jun

Čarobni pasulj 17. jun

Crvenkapa 24. jun

Snežana i sedam patuljaka 01. jul

Petar Pan 08. jul

Alisa u Zemlji čuda 15. jul

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.