Faktor plus: SNS podržava 50,6 odsto građana

Izvor: RTS, 04.Apr.2015, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Faktor plus: SNS podržava 50,6 odsto građana

Srpska napredna stranka ima natpolovičnu prednost, sa rejtingom od 50,6 odsto, a 56 odsto građana Srbije zadovoljno je radom premijera Aleksandra Vučića, pokazali su rezultati istraživanja koje je predstavila agencija Faktor plus.
Politički analitičar Dejan Vuk Stanković rekao je na konferenciji za novinare da Socijalistička >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << partija Srbije "stoji" na 10,8 odsto, dok je DS napravila neku vrstu političkog pomaka, sada su na rejtingu od 7,1 odsto, što je, kako je rekao, više nego što su osvojili na prošlim parlamentarnim izborima, prenosi Tanjug.

"Značajan potencijal za prelazak cenzusa pokazuje Srpska radikalna stranka, koja je udvostručila rejting od prošle godine - sada su na 4,8 odsto, oko cenzusa i na to je presudno uticao povratak Šešelja", kaže Dejan Vuk Stanković.
On je naveo da su Dveri na rejtingu od 3,7 odsto, SDS Borisa Tadića i SDPS Rasima Ljajića imaju rejting od po 3,4 odsto, dok PUPS ima podršku 2,2 odsto anketiranih. DSS ima podršku od 2 odsto, a LDP 1,5 odsto.
Prema podacima istraživanja, 47 odsto građana Srbije sigurno bi glasalo, dok bi na 27 odsto ljudi, koji su rekli da "ne znaju da li bi glasali" i "verovatno bi glasali" stranke mogle da utiču, rekao je Stanković i dodao da ima 21 odsto apstinenata.
Izvršni direktor agencije Faktor plus Predrag Lacmanović rekao je da je način prikupljanja podataka bio telefonska anketa, koja je rađena na uzorku od 1.150 ispitanika, dok je prikupljanje podataka obavljeno od 30. marta do 3. aprila ove godine.
Generalni direktor agencije Faktor plus Vladimir Pejić rekao je da se poredak stranaka više ne dovodi u pitanje, te da agencija "čvrsto i sa velikom dozom sigurnosti objavljuje ove rezultate".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Naprednjake podržava 50,6 odsto građana. A za koga ste vi?

Izvor: Vesti-online.com, 04.Apr.2015

Srpska napredna stranka ima natpolovičnu prednost, sa rejtingom od 50,6 odsto, a 56 odsto građana Srbije zadovoljno je radom premijera Aleksandra Vučića, pokazali su rezultati istraživanja koje je u subotu predstavila agencija Faktor plus...Kako je naveo politički analitičar Dejan Vuk Stanković,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Istraživanje: SNS na stabilnih 50,6 odsto

Izvor: Mondo, 04.Apr.2015

SNS ima natpolovičnu prednost, sa rejtingom od 50,6 odsto, a 56 odsto građana Srbije zadovoljno je radom premijera Aleksandra Vučića, pokazali su rezultati istraživanja koje je danas predstavila agencija Faktor plus...Foto: SNS..Kako je na konferenciji za novinare naveo politički analitičar Dejan...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.