Fabrika Milan Blagojević ulaže u bezbednost radnika

Izvor: RTS, 30.Sep.2018, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fabrika "Milan Blagojević" ulaže u bezbednost radnika

Fabrika "Milan Blagojević" u Lučanima svrstava se među najuspešnija preduzeća namenske industrije. Za posao i dobre plate ne brinu ali se, zbog povreda i stradanja radnika u opasnom procesu proizvodnje sve veća pažnja posvećuje merama zaštite na radu.
Tehnološki požari dešavaju se u namenskoj industriji. Zato je teorijska i praktična obuka i česta provera od velikog značaja, ističe Tomo Stojić, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz sektora bezbednosti i zaštite fabrike "Milan Blagojević" u Lučanima.

U fabričkom krugu od 166 hektara, u 260 objekata radi 1.320 zaposlenih, uglavnom na poslovima sa povećanim rizikom.
U mere kojima se smanjuju rizici po radnike, U "Milanu Blagojeviću" ove godine biće uloženo dva miliona evra. Uveden je video-nadzor koji, kaže Vladimir Lončarević, rukovodilac Pogona raketnih goriva, već utiče na radnu i tehnološku disciplinu i povećanje bezbednosti.
Uposlenost je, ističe Radoš Milovanović, generalni direktor fabrike "Milan Blagojević", na najvišem nivou, dobit preduzeća velika, a ugovaraju poslove godinama unapred.
Plate iznad proseka u Lučanima u ovu fabriku dovele su i petsto radnika iz susedne Požege. U planu su ulaganja u nove tehnologije i pogone, pa će posla kažu biti i narednih godina.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.