Fabrici: Parlament glavno mesto za partijski dijalog

Izvor: RTS, 02.Okt.2019, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fabrici: Parlament glavno mesto za partijski dijalog

Prvo, glavno mesto za odvijanje međupartijskog dijaloga je parlament i za to se EU zalagala, izjavio je šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.
Sem Fabrici je naglasio da se Evropski parlament ponudio da posreduje u međupartijskom dijalogu u Srbiji, i da je predsednica Skupštine tu inicijativu prihvatila.

"Nadamo se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da će sledeće nedelje krenuti i prvi razgovori", rekao je Fabrici.
On je dodao da je dijalog nešto što bi trebalo da bude svakodnevno.
"Izbori u Srbiji se približavaju izbori i EU je podržala Vladu Srbije da primeni brojne preporuke međunarodnih organizacija, sa ciljem poboljšanja izbornih procesa. Nadam se da će te preporuke biti usvojene i da će dovesti do fer i transparentnih izbora", rekao je Fabrici.
Naglasio je da je Vlada Srbije krenula u dobrom smeru, sa merama koje preduzima.
"Oformljena je Radna grupa koja je do sada uradila određene dobre korake. Kada je reč o primeni tih preporuka, treba ih još dodatno realizovati i očekujem da će njihovi rezultati biti ključni", rekao je Fabrici.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fabrici: Parlament glavno mesto za partijski dijalog

Izvor: Blic, 02.Okt.2019

Prvo i glavno mesto za odvijanje međupartijskog dijaloga je parlament i za to se EU zalagala, kaže šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.