FOTO: Omiljeni superheroji oživeli u 17. veku

Izvor: Radio 021, 08.Mar.2015, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Omiljeni superheroji "oživeli" u 17. veku

Francuska fotografkinja Saša Goldberger predstavila je nekoliko najpoznatijih superheroja u stilu klasičnom za 17. vek za seriju fotografija "Super Flamani".

Ova ideja potekla je iz Flamanske škole slikanja, a pokazala se kao veoma uspešna u javnosti. Predstavlja naše omiljene heroje poput Supermena, Betmena i Robina, Hulka, Žene mačke, Jode, Spajdermena...

Fokus je na detaljima, odorama i svetlosnim efektima koji ističu nobl nijansu serijala, ali u isto vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i njihovu ranjivost, tvrdi Goldberger.

Fotografije su retuširane minimalno, a trebalo je mesecima raditi na pripremama za foto-sesije, uz rad pet dizajnera, sedam šminkera i pet frizera.

Fotografije su i zanimljivo nazivane - Dart Vejder je "Portret oficira sa crnim štitnikom", princeza Leia je "Princeza sa štitnikom od prirodne kose" Čubaka je "Veoma dlakav čovek", a Betmen je "Čovek sa maskom i šiljatim ušima".

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.