FOTO: Neverovatno realistični crteži na drvetu

Izvor: Radio 021, 29.Sep.2014, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Neverovatno realistični crteži na drvetu

Ivan Hu je vizuelni umetnik iz Singapura koji, kako kaže, "živi umetnost".

U svojim radovima koristi olovku i pastelne boje kako bi na drvenoj podlozi kreairao neverovatno realistične efekte.

Ivan Hu je svoju je prvu izložbu imao na Painting Showu 2011. godine, a trenutno su njegovi radovi izloženi u Art Speaks studiju, umetničkoj galeriji u Singapuru.

Fotorealizam, hiperrealizam ili superrealizam je umetnički pravac koji je nastao, najpre kao slikarski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pravac, u SAD-u krajem šezdesetih godina prošlog veka. Za razliku od realizma iz 19. veka, fotorealiste ne zanima preslikavanje stvarnosti s fotografije, nego njene nadstvarnosti. Zbog toga se ne insistira na tačnoj reprodukciji predmeta na fotografiji, nego na tačnoj reprodukciji fotografije, sa svim iskrivljenjima, odsjajima, zamućenjima ili prejakim osvetljenjima ako ih ima.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.