(FOTO) Lavrov i Vulin odali poštu Oslobodiocima Beograda

Izvor: Press, 16.Jun.2014, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(FOTO) Lavrov i Vulin odali poštu Oslobodiocima Beograda

Lavrov i Vulin, posle polaganja venaca uz državne i vojne počasti i intoniranje himni Srbije i Ruske federacije, upisali su se i u spomen knjigu na groblju Oslobodiocima Beograda.

Šef ruske diplomatije je poručio da se klanja hrabrosti sovjetskih i jugoslovenskih vojnika koji su oslobađali Beograd i da poštuje srpski narod jer čuva sećanje na pale heroje.



Ministar Vulin je poručio da najbolje među nama poveže život vredan slobode, kao što je najbolje >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << među nama povezala smrt za slobodu.

Po završteku ceremonije ministru inostranih poslova Ruske federacije, predstavnici srpskog sabora "Zavetnici", uz skandiranje "Rusija, Rusija", uručili su majicu s natpisom "Srbi i Rusi, braća zauvek".



Tokom posete Beogradu Lavrov će, kako je najavljeno, imati susrete sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Lavrov: Srpski narod čuva sjećanje na pale heroje

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jun.2014

BEOGRAD - Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin položili su danas u Beogradu vijence na spomenike oslobodiocima i sovjetskom vojniku.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.