FOTO: Građani dočekali početak ilegalnog rada objekta Beograda na vodi

Izvor: Radio 021, 30.Jul.2015, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Građani dočekali početak ilegalnog rada objekta "Beograda na vodi"

Građanska inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd", posvećena borbi protiv projekta "Beograd na vodi" održala je večeras skup ispred objekta "Savanova", kojem je istekla privremena dozvola za rad i faktički radi ilegalno.

"Savanova" je prvi objekat u sklopu kompleksa, a koji gradonačelnik Beograda Siniša mali naziva "štandom".

Protestanti i velik broj građana taj objekat smatra luksuznim restoranom, koji uživa zaštitu vlasti. Građani traže da se javna površina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vrati građanima, umesto što se izdaje privatnicima.

Na današnji skup došao je neverovatan broj policajaca, svedoče građani. Bilo je, kako navode, više policije nego građana. Prema nezvaničnim navodima, policija je štitila pristup objektu "Savanova".

Inicijativa podseća da je Mali 11. juna najavio početak izgradnje "Ogledne promenade" koja je sada već u toku, čime je uklonjena biciklistička staza sa obale.

Podsetimo da su u nekoliko navrata protestovali i biciklisti udruženi sa inicijatorima, kada je dolazilo i do incidenata.

Mali: "Savanovi" će se produžiti dozvola

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da je predata sva dokumentacija za produženje dozvole za rad promotivnog štanda "Savanova", na Savkom šetalištu.

Mali je to rekao povodom skupa udruženja “Ne davimo Beograd” ispred “Savanove”, a kojoj, kako tvrde, ističe upotrebna dozvola.

Na pitanje novinara da li je to promotivni štand ili restoran od 670 kvadrata, Mali je rekao da sve to piše u dozvoli i da je to privremeni objekat “za funkciju koja piše u dozvoli”. “Koliko ja znam to je promotivni štand i nije se ništa promenilo.

"Koliko god kvadrata da ima, 10.000 ili 670 važno je da je zakonska procedura ispoštovana kada je taj objekat izgrađen"”, rekao je Mali u Skupštini grada. Na pitanje ko je vlasnik i ko je investirao novac u Savanovu, Mali je rekao da Grad nije investirao novac.

"Ako nešto nije urađeno po zakonu recite, a da li se nekome sviđa ili ne što je Beograd na vodi krenuo, što je rekonstruisana zgrada Beogradske zadruge, što smo krenuli u rekonstrukciju Savske promenade… To su velike stvari za Beograđane"”, rekao je gradonačelnik.

On je dodao i da nema ništa protiv protestovanja, ali da bi voleo da zna zbog čega se to radi.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.